Targoviste in imagini

sâmbătă, 10 martie 2012

INDIGO sau cum sa intri in "NOAPTEA SPERANTELOR"

O carte atipica fata de ceea ce s-a scris in Romania ultimilor ani.
Chiar asa! Un fel de cazuistica fara spete.Ceva de nerezolvat dar despre care ai sentimentul unui "deja vu". Irealul ridicat la rang de real, precum mirajul fata morgana. Dar totul ca in viata! O viata pe care de multe ori o citim invers, asa cum apare pe o foaie de indigo.
Adrian Melicovici ne ofera "Noaptea Sperantelor" pentru a vedea lumina din noi intre cuvintele scrise pe papirus si cele "strong" de pe retelele de socializare. Slove pipaite pe zidurile Cetatii de Scaun si/sau mesaje pe net si bip-uri in Targovistea eterna.
O lume sau mai multe, dar care nu te duc nicicum spre degradare si in care oriunde, oricine, poate trece dincolo de el insusi pentru a se descoperi in ceilalti.
Romanul incita prin actiune iar tema este accesibila tuturor categoriilor de cititori chiar daca simbioza dintre real si fantastic ne pune in fata unei enigme. Aceasta este in cele din urma vibratia perpetua care ne indeamna sa dam fila dupa fila si sa nu putem aseza "semnul cartii" pana la final.
Nu exista o pagina in care sa poti spune: "ma opresc aici". Nu! Autorul a avut grija sa intri in povestea lui si sa traiesti actiunea.
Tu, cititorule, vei plange sau vei folosi invective, vei ofta sau vei zambi, vei tremura de frig ori de frica, de dor sau de durere. Nu este recomandabil sa citesti in preajma altcuiva, fiindca reactiile tale s-ar putea sa para stranii. Nu uita ca esti acolo!
De fapt unul dintre elementele de atractie este acela ca eroii cartii sunt persoane reale. Atentie! Multi dintre ei s-au intalnit, s-au cunoscut fara ca macar sa aiba habar ca sub penita lui Melicovici vor fi cuprinsi intre copertele indigo.
Un optimist irecuperabil pentru care credinta, nadejdea si dragostea primeaza, Adrian ne aduce intr-un "azi" cu happy end, ca o punte intre trecut si viitor, deoarece, cronologic vorbind, raul si haosul nu semnifica decat comparatii utile din nevoia de bine. Un fel de miraj. Sau...
Indigo!

Felicit autorul si invit la lectura simpatizantii genului. Lansarea va avea loc pe data de 22 martie la Biblioteca Judeteana "Ion Heliade Radulescu".
Va asigur ca veti pleca citind.

@ Cristi Iordache



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu