Targoviste in imagini

luni, 16 aprilie 2012

Opposites attract - Teatrul Municipal Targoviste & Teatrul Metropolis





Prima piesa pusa in scena la Teatrul Municipal de cand Bertha Colea a preluat functia de director interimar al teatrului targovistean, va avea premiera pe 22 aprilie.
După succesul avut în Bucureşti cu acest spectacol, talentatul actor, regizor şi dramaturg Florin Piersic Jr. a ales Târgoviştea pentru a monta OPPOSITES ATTRACT – o piesă contemporană despre dragoste şi relaţiile de cuplu.
Din distributie fac parte: Mircea Silaghi, Maria Nicola, Delia Lazar, Ilie Ghergu, Radu Campean, Miruna Vaju, Dana Stanga.
Dincolo de tema piesei lui Bruce Kane si de interpretarea actorilor pe care multi dintre noi o cunoastem ca pe una de exceptie (cunoscandu-i deopotriva pe fiecare dintre ei), al treilea element este tot o premiera si consta in faptul ca in acelasi timp se va juca atat aici, pe scena de la Tony Bulandra, cat si pe scena teatrului Metropolis spectacolul lui Florin Piersic jr. despre care iata ce spune maestrul:

„Acest spectacol nu este un remake. Din punctul meu de vedere, e doar şansa pe care actorii teatrului din Târgovişte o merită din plin. Textul de faţă e mult prea generos ca să nu fie râvnit de orice actor, din orice spaţiu geografic.
 Au trecut deja nouă ani de când am tradus piesa. Iar ea a stat cuminte într-un sertar, vreme de cinci ani, aşteptându-şi momentul. A urmat premiera de la Teatrul Metropolis. Spectacolul s-a jucat rar, dar nu şi-a pierdut din prospeţimea iniţială.
 Acum, Opposites attract are şansa să se nască a doua oară în România. Fantezia mea secretă e simplă: spectacolul se programează în aceeaşi seară, la Bucureşti şi la Târgovişte. Apoi, noi, cei de la Bucureşti, intrăm pe Skype şi ne întâlnim cu actorii teatrului din Târgovişte. Şi ne hlizim puţin unii la alţii şi ne bucurăm că ni s-a mărit familia.
 Ştiu că e cam patetic ce spun aici. Dar deja sunt prea implicat sufleteşte în acest proiect ca să mai rămân rece şi analitic.
 Tocmai de-asta vă rog pe voi, spectatorii, cei care aţi decis să vă rupeţi o oră şi ceva din timp şi să veniţi să vedeţi poveştile închipuite de la teatru, să nu uitaţi să vă închideţi telefoanele mobile şi să-i preţuiţi pe actorii voştri. Ei sunt oameni care cunosc diferenţa dintre un rol într-o telenovelă (un milion de spectatori) şi un rol pe scena unui teatru (trei sute de spectatori). Şi nu mă refer la salariu, ci la schimbul de energie care are loc într-un climat magic.”

Florin Piersic jr.

Astazi de la ora 12, echipa Teatrului Municipal Targoviste va sustine o conferinta de presa prilejuita de aceasta premiera si, probabil vom afla amanunte la care privitorul din fotoliu nu are acces ; desigur, acelea care pot fi transmise ... restul ramanand in spatele scandurii verzi.

@ Cristi Iordache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu