Targoviste in imagini

miercuri, 3 octombrie 2012

In memmoriam - Sensei Parker Shelton - 8 Dan



Pe 28 septembrie 2012 s-a stins din viaţă Sensei Parker Lee Shelton-8dan, la vârsta de 72 de ani.
Asociaţia „Shorin Ryu Karate Do Romania”, cu sediul la Târgovişte, anunţă dispariţia din lumea „luptelor cu mainile goale”, ale unuia dintre cei mai de seama studenti ai lui Sensei Shoshin Nagamine, cel care a preluat dupa al doilea razboi mondial stilul Matsubayashi Shorin Ryu si l-a dus mai departe, fiind un apropiat al targoviştenilor şi maestru al lui Sensei Alexandru Dumitru-6dan, înca din 2004.
Născut la 23 mai 1940 în Pineville -U.S.A., Sensei Parker Shelton, preia mai multe stiluri de luptă dar în special continuă artele marţiale cu învăţăturile lui Sensei Ansei Ueshiro -9dan, începand cu 1959 pâna în anii 70 când devine succesiv campion mondial, vicecampion si campion european. 
 
                    Intalnire U.S.K.K. - Cuck Norris si Parker Shelton
Alături de Phillipe Koeppel şi Chuck Norris, revoluţionează artele marţiale, contribuind cu elemente noi de luptă, înfiinţând organizaţii, dojo-uri, ţinând seminarii în întreaga lume şi având o legătură stabilă cu România prin Sensei Alexandru Dumitru şi Asociaţia Shorin Ryu Do Romania, cu sediul la Târgovişte, asociaţie afiliată la U.S.K.K.
Competiţia din noiembrie a.c. va fi una a comemorării pierderii unuia dintre maeştrii Karate Do Kai, unuia dintre maeştrii Matsubayashi Shorin Ryu, ale cărui învăţături aduse din Okinawa de către Ansei Ueshiro vor trebui duse mai departe de către Sensei Alexandru Dumitru.

     Targoviste - Sensei Parker Shelton, Sensei Alexandru Dumitru, Sensei Philip Koeppel

Sper ca târgoviştenii să se ridice la înălţimea precursorilor săi în artele marţiale şi în noiembrie să se afle în număr cât mai mare la dojo-ul de la Casa Studenţilor, în memoria celui care a fost Sensei Parker Shelton şi alături de care şcoala românească de Matsubayashi Ryu este de 10 ani una dintre cele mai cunoscute şi respectate la nivel internaţional.

Cristi Iordache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu