Targoviste in imagini

marți, 30 octombrie 2012

Soluţii durabile în Târgoviste - energia din surse regenerabile




Soluţii durabile în Târgoviste - energia din surse regenerabile

 
Ieri, 29 octombrie, primarul Gabriel Boriga a anunţat şi semnat în acelaşi timp ordinul de începere a lucrării de execuţie pe o perioadă de şase luni a sistemelor şi instalaţiilor ce folosesc surse regenerabile de energie pentru obţinerea de apă caldă menajeră, căldură şi curent electric la sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar din municipiul Târgovişte.
“Este primul proiect dintr-o serie de cinci, deoarece mai avem alte patru proiecte la săli de sport ale unor şcoli din municipiul Târgovişte, începute şi la care se munceşte de doi ani jumate.”, declară edilul târgoviştean.
Acest demers de atragere a fondurilor guvernamentale debutează cu un prim proiect în valoare de 1.622.973 lei fără TVA şi este vorba despre instalarea de panouri solare care produc energie alternativă. Valoarea totală a lucrărilor  executate de SC POLISTAR CLIMASISTEMS CRAIOVA este de 3.000.000 lei, costuri suportate în proporţie de 80% de către Administraţia Fondului de Mediu, iar 20%din bugetul local.

“Practic demonstrăm încă o dată că dacă suntem lăsaţi în pace putem să facem treabă bună, avem proiecte în derulare şi mai sunt foarte multe proiecte care aşteaptă să capete contur şi să vină în sprijinul cetăţenilor. Vă spuneam… mă preocupă problema energiei regenerabile, implementarea de proiecte cu finanţare venită din afara oraşului şi voi face tot ce-mi stă în putinţă ca astăzi să fie un nou pas în tot ce-nseamnă dezvoltarea durabilă a municipiului Târgovişte.” (Gabriel Boriga)


                                             Semnarea ordinului de incepere a lucrarii

@Cristi Iordache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu