Targoviste in imagini

miercuri, 5 iunie 2013

Targoviste-Dambovita la "Special Olympics"

“Sportivii cu dizabilităţi, reuşesc în fiecare an să uimească prin ambiţia şi dăruirea de care dau dovadă. În timpul ceremoniei de deschidere am avut ocazia să susţin ca voluntar judeţul meu, iar întâlnirea cu Asociaţia “Eu Pot” din Târgovişte m-a bucurat enorm. Ca student al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul UBB m-am simţit mândră să aflu că există o asociaţie care se focalizează pe nevoile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, care îi încurajează şi îi sprijină în activităţile sportive...” (Roxana Iordache – Vicepresedinte ASAS)

Jocurile Naţionale “Special Olympics România s-au desfăşurat anul acesta la Cluj-Napoca, în perioada 1-3 iunie.  
Acest eveniment a strâns laolaltă  participanţi din toată ţara, printre sportivi aflându-se şi nume care au ocupat podiumul la Jocurile Mondiale „Special Olympics”.
Manifestarea dedicată persoanelor  cu dizabilităţi intelectuale şi alte nevoi speciale a debutat sâmbătă la ora 18, când primarul Emil Boc a purtat „Flacăra Speranţei” de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca până la Sala Sporturilor.
Dupa deschiderea oficială a Jocurilor Naţionale „Special Olympics” Romania, primarul Emil Boc declara: 
Cu toții putem fi mai buni, cu toții putem fi campioni! Acesta este mesajul manifestării de astăzi. A fost o plăcere și o onoare să port tricoul “Special Olympics Romania”, să alerg şi să purtăm împreună Flacăra Speranței. Le-am transmis sportivilor care au venit la Cluj din toată țara că fiecare dintre ei este un campion. De asemenea am transmis aprecierea şi recunoștiința comunității noastre pentru eforturile lor, părinților și oamenilor cu suflet mare care stau în spatele acestor evenimente. În sport nu sunt decât învingători iar acești copii sunt cu adevărat campioni!”.

Intr-adevar, pe lângă Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Fundația Vodafone România, competiţia a fost sprijinită şi de către voluntarii de la UMF Iuliu Hatieganu, FEFS şi FSAS ale Universitaţii Babeş Bolyai.
La eveniment au fost prezenți aproape 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații și școli speciale şi un total de 48 de delegații din toată țara . Studenţii de la Facultatea de Sociologie si Asistenţă Socială a UBB au participat la deschiderea oficială a suitei de manifestari sportive alături de competitorii din localităţile lor.


Municipiul Târgovişte şi Judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat şi condus în deschiderea “Special Olympics Romania” de către Roxana Iordache, vicepresedinte ASAS. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu