Targoviste in imagini

vineri, 5 octombrie 2012

INFRASTRUCTURA EDUCATIONALA FUNCTIONEAZA LA TARGOVISTE DOAR PE FONDURI EUROPENE


INFRASTRUCTURA EDUCATIONALA FUNCTIONEAZA LA TARGOVISTE DOAR PE FONDURI EUROPENE

Primarul Municipiului Targoviste, Gabriel Boriga, a inspectat astazi 5 octombrie 2012, lucrarile de constructie de la Liceul Petru Cercel.

Gabriel Boriga:
"...Aici avem fonduri europene 98 % nerambursabile, doar 2% contributia locala a primariei. Este unul dintre cele zece proiecte pe infrastructura educationala pe care le-am accesat; doua sunt terminate deja: este vorba de Liceul Carabela si de Liceul Balasa Doamna, care sunt predate, sunt terminate...avem Scoala Paul Banica, (scoala nr.11 din micro 6) pe care o s-o vizitam saptamana viitoare si acolo lucrarile sunt ca si terminate, avem Liceul Petru Cercel pe care o sa-l vizitam astazi sa vedem cum merg lucrarile.
Din cate am inteles din primele declaratii ale reprezentatilor managerului de proiect, suntem avansati fata de graficul care fusese inaintat de catre constructor. O sa mergem saptamana viitoare la inca doua licee care se afla in plina activitate de reabilitare; este vorba de Scoala Normala si de asemenea, este vorba de Liceul Voievodul Mircea (liceul nr.2).
Asadar in Targoviste se lucreaza, dar din pacate se lucreaza numai pe fonduri europene pentru ca celelalte fonduri sunt blocate de majoritatea USL din Consiliul Local.
Dupa cum puteti vedea nu se asfalteaza strazi, nu se abiliteaza blocuri, pentru ca e un blocaj total la nivelul consiliului local, insa stiti cum se spune: fondurile europene nu ni le poate lua nimeni. De aceea proiectele merg, proiectele functioneaza, sunt cu graficul avansat si va asigur, iar prin intermediul dumneavoastra asigur toti targovistenii ca nu o sa ma opresc in a face treaba, chiar si cu toate piedicile pe care le am in consiliul local, cu toata opozitia mai mult decat politica, ce incearca sa taie din dezvoltarea si investitiile economice si, o sa vedeti ca targovistenii vor avea in fiecare zi un oras mai frumos decat a fost ieri." 




Dupa trecerea in revista a fiecarei etape trecute dar si viitoare in ceea ce priveste desfasurarea lucrarilor la Liceul Petru Cercel, constructorul a dat asigurari ca totul decurge conform proiectului, ba chiar in avans fata de datele contractuale.
 


@Cristi Iordache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu